Учасниця “Голосу країни-13” ANKA за лаштунками “Вечірнього Кварталу” розповіла про успіх “Палала” та український фольк

Новий Вечірній Квартал
ANKA про успіх Палала та співпрацю з Іваном Клименком
Суспільне Євробачення

За лаштунками нового концерту “Вечірнього Кварталу” співачка ANKA поділилася планами на новий альбом та розповіла про співпрацю з тренером “Голосу країни” Іваном Клименком.

Поділитися:

5, 12 та 26 травня о 19:00 на телеканалі "1+1 Україна" покажуть нові випуски "Нового Вечірнього Кварталу". Тепер щонеділі на глядачів очікують абсолютно нові жарти та номери. Актори «Вечірнього Кварталу» та «Жіночого Кварталу» знову разом на одній сцені підійматимуть настрій актуальним гумором.

На концерті виступлять і відомі українські виконавці. Серед них — ANKA, учасниця “Голосу країни-13”, фіналістка Нацвідбору 2024 та авторка хіта “Палала”. За лаштунками “Вечірнього Кварталу” музикантка розповіла сайту 1+1 про власне почуття гумору та майбутні проєкти.

ANKA: інтерв'ю

Ви любите посміятися, чи людині потрібно постаратися, аби викликати у вас посмішку?

Я прямо дурносміх. Якщо смішний жарт, то мене розриває.

Цей концерт “Вечірнього Кварталу” присвячений Великодню. Розкажіть, як у вашій родині відзначають це свято.

У нас у сім'ї дуже серйозно святкують Пасху, хоча мене емоційно нічого із цим святом не пов'язує, крім того, що це можливість зібратися всією родиною. З’їжджаються родичі, людей 20 може бути. Ми полюбляємо розписувати писанки воском.

Нещодавно у вас вийшла пісня зі Стасею та сестрами Наяда, із якими ви брали участь у “Голосі країни”. Розкажіть про цю співпрацю, та як проєкт вплинув на вашу кар’єру загалом.

З дівчатами цю пісню записали одразу після проєкту. Не можу сказати, що ми досі тісно спілкуємося. Коли бачимося, то дуже раді, однак під час “Голосу країни” було більше емоційного конекту, ніж зараз.

З Ванею Клименком підтримуємо гарний зв’язок. Я йшла на проєкт саме за ним, і я його отримала, тому мені все подобається (усміхається  — прим. ред.).

Ви потрапили до шортлиста Нацвідбору завдяки глядацькому голосуванню. На вашу думку, чому “Палала” так сподобалася людям?

Усе лише через пісню. Впевнена, що все-таки фольк теж зіграв свою роль. Плюс завдяки Вані, який допоміг мені вигадати цей чіпляючий хук. Саме він порадив, щоб я зациклила та обробила слова “палала”. Це легко повторити, і це запам’ятовується.

Як ви думаєте, який аспект українського фольку є найбільш недооціненим?

Не хочу, щоб вмирала істина етніка. Обожнюю слухати бабусь, коли це народний та автентичний спів, бо зараз чуємо переважно стилізацію. Нещодавно саундпродюсер попросив, щоб надіслала прямо автентичні записи, і я майже не знайшла такого. Був єдиний канал на ютубі, однак він вже неактивний, бо банально носії цієї етніки вже не з нами. До того ж у відкритому доступі надзвичайно мало автентичних архівів.

Поділіться планами на майбутні проєкти.

Поки всі плани йдуть як треба. Раз у місяць випускаю пісні, потім будуть колаборації з відомими артистами. Поки дивлюся, хто підтвердить, і тоді вже розкажу вам. У серпні буде альбом, у якому зберемо пісні, які я випускала до цього. А ще буде EP “Палала”, бо там зібралося багато різних версій — і гітара, і акустика, і ремікс, і оригінал тощо.

Не пропустіть нові випуски "Вечірнього Кварталу" — три неділі, 5, 12 та 26 травня, о 19:00 на каналі "1+1 Україна".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі